DM i Dronerace

6-8. maj 2016

I samarbejde med

Guldager Modelflyveklub er i Kristi himmelfartsferien vært ved året første Danish Drone Nationals arrangement. Danish Drone Nationals er mesterskabet, hvor danske piloter har mulighed for at dyste mod hinanden i hastighed og koordination af dronerne.

Mesterskabet afholdes i samarbejde med UAS Sport Danmark og Modelflyvning Danmark og er derfor det officielle danske mesterskab i droneflyvning.

Oversigt over arrangementet

Tidspunkt Begivenhed
Torsdag 5. maj 10.00 Fri træning på bane for piloter
Torsdag 5. maj 18.00 Aftensmad (Tilmelding nødvendig)
Fredag 6. maj 10.00 Freestyle konkurrence starter
Fredag 6. maj 14.00 Fri træning på bane for piloter
Fredag 6. maj 18.00 Aftensmad (Tilmelding nødvendig)
Lørdag 7. maj 10.00 Kvalifikationsrunder begynder (Dronerace)
Lørdag 7. maj 17.00 Sidste heat for dagens flyvning
Lørdag 7. maj 18.00 Aftensmad (Tilmelding Nødvendig)
Søndag 8. maj 10.00 Indledning af finalerunder (Dronerace)
Søndag 8. maj 14.00 Sidste finalerunder
Søndag 8. maj 14.30 Arrangementet afsluttes.

Der er fri entre for alt publikum.

Hvordan foregår det?

fpv_pilot

Man kunne forestille sig at et Danmarksmesterskab i droneflyvning ville foregå med øjnene solidt plantet på dronen i luften. Men sådan er det faktisk slet ikke. Piloterne kan nemlig slet ikke se deres model mens de ræser mod hinanden med hastigheder på over 100 km/t. Alle dronerne styres ved hjælp af den såkaldte FPV (First Person View) teknologi.

Forestil dig at sidde i en biograf med et kæmpe lærred foran dig. Det er nøjagtig denne følelse piloterne sidder med. På dronens forende sidder et lille kamera, der sender signal tilbage til piloterne. Ved hjælp af videobriller får piloterne følelsen af selv at sidde i dronen og styrer den som var de selv piloten. Deraf navnet First Person View.

At sidde forrest på dronen giver virkelig et adrenalin kick og man mærker virkelig suset når dronen suser rundt om de opstillede flag og gates. Af netop denne årsag er droneræs blevet udnævnt som den næste store motorsport.

Skal du ikke også prøve?

På pladsen får du en helt unik mulighed for selv at være med til den spektakulære sport. Vi stiller skærme op, så du direkte kan se det billede som piloten sidder og ser i brillerne. Det giver dig en helt speciel mulighed for at se med og opleve suset selv. Samtidig kan du følge med i resultater og positioner for piloterne.

simulator

Som om det ikke var nok stiller vi også en simulator op. På den måde kan du selv prøve kræfter med droneflyvning. Vi anbefaler stærkt du sætter dig ned, da man godt kan miste balancen når man drøner rundt i høj hastighed. Dronen på simulatoren styres selvfølgelig med en styring der er 100% magen til dem som piloterne benytter under arrangementet og banen er selvfølgelig nøjagtig den samme. Derfor har du rent faktisk mulighed for at se, om du er i stand til at slå en af tiderne fra de deltagende piloter.

Vi gentager successen

varde

Sidste år afholdte Esbjerg Modelflyveklub Danmarks mesterskabet i droneflyvning. Det var en kæmpe success med over 25 deltagere fra hele landet i 2 kategorier. Mange lokale slog et kig forbi flyvepladsen for at se de lynhurtige droner kæmpe om førstepladsen.

I år er arrangementet rykket til større faciliteter hos Guldager Modelflyveklub, lige over for Guldager hallen i udkanten af Esbjerg. Dette giver mulighed for, som publikum, endnu bedre at kunne se de lynhurtige piloter flyve rundt på den specialdesignede bane om kampen for at blive Danmarks bedste dronepilot.

Tal med deltagerne og se på dronerne

drone

På pladsen vil der selvfølgelig være et stort antal piloter tilstede. Hvis ikke de er optaget af at gøre sig klar til at flyve løbet eller forsøger at reparere en ødelagt drone, er piloterne altid friske på at fortælle om hobbyen og måske give dig en tur med en af dronerne i sine briller.

Hvis du er heldig vil en af piloterne måske endda lade dig se på en af de top tunede droner med fingrene. Det er den absolut bedste måde at lære om dronerne på.

Sådan foregik det sidste år

Vil du vide mere?

"Hvis du kunne tænke dig at vide mere om arrangementet er du altid velkommen til at kontakte mig. Det er mig der arrangerer hele arrangementet og jeg er ligeledes sekretær i organisationen UAS Sport Danmark og bestyrelsesmedlem i Modelflyvning Danmark. Jeg har selv fløjet med modelfly i over otte år og deltager blandt andet også selv ved arrangementet i Guldager Modelflyveklub men også de andre DM arrangementer i landet."

Martin Bjørnskov kan kontaktes på mobil +45 31 24 02 48 eller mail mrb@martinb.eu

Information for deltagere

Arrangementet hos Guldager Modelflyveklub starter allerede torsdag den 5. maj 2016. Her er det muligt at ankomme og første dag det er muligt at overnatte fra. I løbet af torsdag og fredag vil vi sætte de sidste ting op, mens banen vil være parat til både hyggeflyvning såvel som træning. Vi vil teste at udstyret virker som det skal, og lave de sidste tilretninger på banen. Lørdag og søndag vil være dedikeret til race. En tidsplan for de to race dage følger, men banen vil være brugt til race fra cirka 10 om morgenen. Omkring klokken 12 vil der være mulighed for køb af pølser. Løbenen vil blive afholdt til omkring 16. Om aftenen har vi sædvanligvis hygge - Måske det også bliver til en smule hyggeflyvning på vores oplyste bane?

Du skal være opmærksom på at det under arrangementet kun er tilladt at flyve med en VTX udlejet af UAS Sport Danmark. Dette gøres for alle piloters skyld. På den måde øger vi chancen for at ingen piloter oplever problemer med signalet. Ligeledes skal der flyves med transponder på race dagene. Det kan både være med din egen kompatible transponder, eller en transponder udlejet af UAS Sport Danmark.

Der er adgang til både bad og toilet i forbindelse med overnatning.